Hotstone massage

Schoonheidssalon Femma

Wat is een Hotstone massage

Een hot stone wordt al eeuwenlang toegepast. Een hot stone massage is de perfecte massage wanneer je op zoek bent naar een ontspannende en rustgevende massage. De hot stone massage is ontzettend populair omdat het zowel je lichaam als geest kalmeert en tot rust brengt. De heerlijke oliën en warme stenen die worden gebruikt tijdens deze massage zullen je spieren ontspannen en je bloedcirculatie stimuleren. Door deze combinatie kom je heerlijk tot rust en komen lichaam en geest weer in balans.

Sinds april 2021 ben ik gediplomeerd en gepassioneerd masseuse en geef ik mijn klanten door verschillende massages (pijn)verlichting, rust en energie.

Ik ben verzorgend, heb een groot empathisch vermogen en heb een warme persoonlijkheid.

Ik ben gespecialiseerd in:

Ben je Zwanger? Overleg dan vooraf altijd met uw verloskundige/gynaecoloog voordat u zich laat masseren. In verband met de kwetsbaarheid van de foetus adviseer ik een massage pas te nemen na twaalf weken. Heeft u tijdens de zwangerschap last van een hoge of lage bloeddruk, koorts, hartklachten of vaatziekten? Dan raad ik ook de massage af.

Niet zomaar een steen

Voor een hot stone massage worden uitsluitend basaltstenen gebruikt. De stenen moeten plat en afgerond zijn, om ze goed over het lichaam te kunnen bewegen en zodat ze comfortabel aanvoelen. Basalt is een vulkanische steensoort die erg hard en ijzerhoudend is. Hierdoor kunnen basaltstenen goed warme vasthouden, wat natuurlijk perfect is voor een hotstone massage. Het zou namelijk niet aangenaam zijn als de stenen al binnen een mum van tijd hun warmte zouden verliezen en koud aan zouden voelen.

Verbeteren van de spijsvertering

De hotstone massage werd van oudsher toegepast om de spijsvertering en het functioneren van de organen te verbeteren. Als een warme steen bijvoorbeeld op de maag werd gelegd, had dit als doel om op die plaats pijn te verlichten. Tevens zou de massage met warme basaltstenen de energiestromen in het lichaam stimuleren. Het gebruik van warme stenen tijdens massages werd in Azië al toegepast bij de oudste vormen van masseren.

Hoe werkt een hotstone massage?

De warme basaltstenen worden op specifieke punten van je lichaam gelegd. Hierbij voel je een lichte druk die met name op zal vallen op het moment dat de stenen opgetild zullen worden. De punten waarop de stenen neer worden gelegd reguleren de energiestromen in je lichaam. Met behulp van de massage met de warme basaltstenen wordt zo de balans tussen lichaam en geest hersteld.Een hotstone massage zorgt op deze manier niet alleen voor ontspanning, maar ook voor de afvoer van gifstoffen en het stimuleren van de organen. Bovendien kan het verschillende lichamelijke klachten verlichten.

Wat staat je precies te wachten?

Het is vaak prettig om te weten wat je te wachten staat voordat je aan iets nieuws begint. Bij een hotstone massage neem je op je buik plaats op een behandeltafel.Ik zal dan de stenen alvast hebben laten voorverwarmen, zodat deze direct klaar zijn voor gebruik. Vaak staat er een fijn, rustig muziekje op in de ruimte. Ik zal beginnen met het aanbrengen van heerlijk geurende, warme oliën op je huid.Eventueel zal ik een handdoek op je lichaam plaatsen, waarop de hete stenen worden gelegd, maar dit hoeft niet het geval te zijn. Uiteraard wordt er altijd een handdoek gelegd over lichaamsdelen die je over het algemeen graag privé houdt.

Uitleg over de behandeling

Vervolgens worden de hete stenen bijvoorbeeld op je rug geplaatst. Het is een aangename hitte en je zult een lichte druk voelen van de stenen. Wanneer de stenen op je lichaam liggen en je volledig ontspannen bent, zal ik gaan beginnen aan de daadwerkelijke massage. De masseuse zal de stenen over je lichaam bewegen en je met de stenen masseren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van ronddraaiende bewegingen en lange halen, maar ook door bijvoorbeeld op de stenen te kloppen.

De stenen zullen zo nu en dan op een bepaald punt op je lichaam blijven liggen, om zo weer druk uit te oefenen op de juiste plaatsen. De warmte van de stenen dringt dan goed door tot diep in het spierweefsel van je lichaam. Naarmate de massage vordert zul je merken dat je steeds meer ontspannen wordt.

Contra indicaties hotstone massage

Een contra indicatie houdt in: een omstandigheid waarbij een bepaalde behandeling niet toegepast kan worden. Ook voor massages geldt dat er bepaalde contra indicaties kunnen zijn. Voor een hotstone massage geldt dan ook dat deze beter niet toegepast of eventueel aangepast kan worden in bepaalde gevallen. Overleg daarom altijd met mij of je huisarts indien je last hebt van de volgende klachten:

 • Een stofwisselingsziekte
 • Koorts en griep
 • Trombose
 • Diverse huidziekten
 • Ernstige vormen van vaatziekten
 • Reuma
 • Diabetes
 • Kanker
 • Bij brandwonden en verbranding van de huid door de zon
 • Indien je last hebt van spataderen
 • Wanneer je zwanger bent
 • Wanneer je een antibiotica kuur volgt
 • Als je open wonden hebt

Bovenstaande lijst is wellicht niet volledig. Raadpleeg bij klachten daarom altijd je huisarts voor een goed en op maat gemaakt advies.

Tarieven hotstone massage

 • 45 Minuten €39,95

  Achterkant

Bekijk eens onze

Webshop

Wist je dat Schoonheidssalon Femma ook een eigen webshop heeft in heerlijke geurmelts, amberblokjes, diffuser, etherische oliën, geurkaarsen, parfum en nog veel meer leuke producten!

GOOGLE REVIEWS

Wat vertellen onze klanten?

Bekijk hieronder wat onze klanten over Schoonheidssalon Femma zeggen.

google
Krizze Brinkhuis
juni 19, 2024

Top behandeling gehad bij Femma. Fijne warme sfeer en veel ervaring aanwezig. Mooie productlijn die heel goed verwerkt wordt op je lichaam. Lees gemasseerd, gelukkig heel veel haha. En de Millions (parfums worden ook verkocht) bevallen goed. Nog bedankt namens de wederhelft 🤗

google
Eva Pool
juni 12, 2024

Erg fijne gezichtsbehandeling gehad, ik kom zeker nog een keer terug!

google
Jeroen Sandra
juni 5, 2024

Hele fijne plek met toppers. Alleen maar positief !

Vakantie

Van 5 juli tot en met 5 augustus

Beste klanten van Schoonheidssalon Femma & Femma Geurmelts & More

In verband met de zomervakantie, willen we jullie laten weten dat Schoonheidssalon Femma gesloten zal zijn van 5  juli tot en met 5 augustus. We gaan allemaal even genieten van een heerlijke vakantie.

Maar maak je geen zorgen, want we zijn weer helemaal opgeladen en klaar om jullie te verwelkomen op 6 augustus.

Met vriendelijke groet,
Het team van schoonheidssalon Femma